maandag, 30 november 2020

Koolrabisalade met tuinkers, karbonade en aardappelen

Door de simpele jus net wat smeuïger.

Ingrediënten

  • 8 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 koolrabi's
  • 1 bakje tuinkers
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 10 - 12 minuten gaar en bruin.
  3. Was het bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie.
  5. Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg.
  6. Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes.
  7. Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje.
  8. Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.
  9. Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
  10. Geef de koolrabisalade met het vlees, aardappelen en wat jus.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tuinkers kan maximaal 7 dagen in de koelkast worden bewaard.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
525 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,3 gram