Koolsalade met yoghurtdressing

Lekker snel klaar!
Ingrediënten
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
- 5 eetlepels halfvolle yoghurt
- ½ witte of groene kool (ca. 500 gram)
Bereiding
- Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom.
- Pers het teentje knoflook uit en roer er het komijnzaad, de olie en de yoghurt door.
- Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten.
- Meng de dressing er door en voeg eventueel een beetje zout en peper toe.
MenusuggestieLekker met hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
4 kleine drumsticks (kip)
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 115 kcal | 605 kcal |
Eiwit | 6 gram | 50 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
Vet | 3 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 9 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Energie |
115 kcal
|
---|---|
Eiwit |
6 gram
|
Koolhydraten |
10 gram
|
Vet |
3 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
6 gram
|
Zout |
0 gram
|