zaterdag, 6 juni 2020

Koolsalade met yoghurtdressing

Lekker snel klaar!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
  • ½ witte of groene kool (ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom.
  2. Pers het teentje knoflook uit en roer er het komijnzaad, de olie en de yoghurt door.
  3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten.
  4. Meng de dressing er door en voeg eventueel een beetje zout en peper toe.

MenusuggestieLekker met hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
4 kleine drumsticks (kip)
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 115 kcal 605 kcal
Eiwit 6 gram 50 gram
Koolhydraten 10 gram 35 gram
Vet 3 gram 25 gram
Verzadigd vet 1 gram 9 gram
Vezels 6 gram 8 gram

Voedingswaarde per persoon

Energie:
115 kcal
Eiwit:
6 gram
Koolhydraten:
10 gram
Vet:
3 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0 gram