Koude komkommersoep

Getty Images

Lekker buiten eten

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Dille (vers of uit diepvries)

Bereiding

  1. Snijd een stukje van ca. 10 cm van de komkommer en was het stuk. Schaaf het stuk in dunne linten. Houd de linten apart voor garnering.
  2. Schil de rest van de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het binnenste met het zaad. Snijd de rest in stukken.
  3. Pel het sjalotje en snijd hem klein.
  4. Fruit de sjalot met wat peper in de olie.
  5. Voeg de stukken komkommer en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de komkommer in een paar minuten gaar.
  6. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn en laat het goed koud worden.
  7. Klop er de yoghurt door en maak de soep op smaak met dille.
  8. Schep de soep in 2 kopjes en garneer met de achtergehouden linten komkommer.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum