Koude komkommersoep

Lekker buiten eten
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olie
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- Dille (vers of uit diepvries)
Bereiding
- Snijd een stukje van ca. 10 cm van de komkommer en was het stuk. Schaaf het stuk in dunne linten. Houd de linten apart voor garnering.
- Schil de rest van de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het binnenste met het zaad. Snijd de rest in stukken.
- Pel het sjalotje en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot met wat peper in de olie.
- Voeg de stukken komkommer en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de komkommer in een paar minuten gaar.
- Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn en laat het goed koud worden.
- Klop er de yoghurt door en maak de soep op smaak met dille.
- Schep de soep in 2 kopjes en garneer met de achtergehouden linten komkommer.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
80 kcal
|
---|---|
Eiwit |
2 gram
|
Koolhydraten |
5 gram
|
Vet |
5 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
1 gram
|
Zout |
0,6 gram
|