Koude soep uit Afrika

Getty Images

Een verrassend Afrikaans recept.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 100 gram kipfilet
  • 1 ui 
  • 1 prei 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine 
  • ½ eetlepel kerriepoeder 
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 kleine appel 
  • peper
  • 2 eetlepels halfvolle yogurt
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Breng 600 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook, doe de kipfilet er in en houd de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
  2. Neem de kipfilet uit de bouillon en laat hem afgedekt afkoelen.
  3. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei met de kerrie en het gemberpoeder goudbruin.
  5. Strooi het meel er over en warm dit goed door.
  6. Giet er bij gedeelten de bouillon bij en laat dit al roerend met de doperwten aan de kook komen.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Roer de blokjes appel door de soep en kook dit nog een paar minuten.
  9. Laat de soep afkoelen.
  10. Snijd de kipfilet in blokjes. Roer de kip door de koude soep.
  11. Maak de soep op smaak met peper en de yoghurt en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum