Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 24 september 2017

Koude wortelsoep met gember en koriander

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 300 gram wortelen
  • 1 kleine ui
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • Ca. 1 eetlepel citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukken.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de gember en de komijn zacht.
  5. Voeg de wortels, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de wortels in 5 minuten gaar.
  6. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Laat de soep (in een bak met koud water) afkoelen en in koelkast koud worden.
  7. Maak de soep op smaak met wat citroensap en knip de koriander er boven.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, aspergesalade met waterkers en
aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
100 kcal
Eiwit:
1 gram
Koolhydraten:
9 gram
Vet:
6 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0 gram