vrijdag, 4 december 2020

Krieltjessalade met gerookte forel

Een heerlijk recept met lekker veel groente en vis.

Ingrediënten

  • 500 gram ongeschrapte krielaardappeltjes 
  • 250 gram sperziebonen 
  • Citroensap 
  • 2 theelepels mosterd 
  • 1 eetlepel olie 
  • 150 gram kerstomaatjes 
  • 1 bosuitje
  • 200 gram gerookte forelfilet 

Bereiding

  1. Maak de krieltjes schoon en snijd grote een keer door.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Kook de krieltjes in weinig water 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ca. 8 minuten verder gaar.
  5. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen.
  8. Verdeel de forelfilet in stukjes.
  9. Meng de tomaatjes en bosui door de aardappelen en schep er voorzichtig de stukjes vis door.

Ingrediënten over?

Gerookte forel:
Gerookte forel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte forel goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de forel in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte forel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte forel.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
530 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,6 gram