zondag, 8 december 2019

Krieltjessalade met pecannoten

Ook heerlijk met walnoten.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram verse of diepvries tuinbonen
  • 10 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 bos radijs
  • Slabladeren, hand spinazie of veldsla
  • 50 gram pecannoten of walnoten

Bereiding

  1. Boen de krielaardappelen goed schoon en halveer grote exemplaren. 
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  3. Kook de krieltjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar. Kook de bleekselderij en de tuinbonen de laatste 2 – 3 minuten mee met de aardappelen.
  4. Was de bieslook en knip het klein.
  5. Maak een dressing van de azijn, de olie, de bieslook en wat peper. 
  6. Schep de dressing door de nog warme krieltjes met groente. Laat dit afkoelen.
  7. Was de radijs en snijd ze in plakjes. 
  8. Was de sla en laat de groente goed droog worden.
  9. Breek de pecannoten een keer.
  10. Meng de radijs en de pecannoten door de aardappelen. 
  11. Bedek een schaal met de sla en schik de aardappelsalade erop.

Ingrediënten over?

Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
510 kcal
Eiwit:
10 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
30 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,1 gram