Krokant bakje met ijs en aardbeien

Getty Images

Complimenten aan de kok

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kletskoppen 
  • 150 gram aardbeien 
  • 2 bolletjes citroensorbetijs

Bereiding

  1. Verwarm een koekenpan met een anti aanbak bodem op half hoog vuur. Druppel er een paar druppels water in. 
  2. Leg als het water gaat verdampen de kletskoppen in de pan. 
  3. Laat de koekjes een beetje zacht worden. 
  4. Neem de buigzame kletskoppen uit de pan en vouw ze als een tulp in 2 kopjes. 
  5. Laat de kletskoppen in de kopjes afkoelen en weer hard worden.
  6. Maak de aardbeien schoon en snijd grote exemplaren in tweeën.
  7. Vul het kletskopbakje met een bolletje citroensorbetijs en leg dit op 2 borden. 
  8. Garneer met de aardbeien.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstukreepjes met tomatensaus, gestoofde courgette en volkoren macaroni.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum