zaterdag, 14 december 2019

Krokante kikkerwtenkoekjes met rode uienchutney

Heerlijk krokant.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 3 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 klein ei
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 3 volkoren beschuiten

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook.
  2. Houd voor de kikkererwtenkoekjes een halve ui en een half teentje knoflook apart.
  3. Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
  4. Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel van de olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
  5. Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
  6. Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de chutney afkoelen.
  7. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  8. Doe de kikkererwten met de halve ui, het halve teentje knoflook en de mosterd in een kom. Pureer dit met een staafmixer tot een grove puree.
  9. Klop het ei los.
  10. Meng het ei en het meel door de kikkererwten tot het een smeuïge massa is om er koekjes van te vormen. Vorm er 8 koekjes van.
  11. Druk de koekjes in de fijngemaakte beschuiten. Laat de koekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
  12. Bak de koekjes in de rest van de olie in 5 minuten heet en bruin.
  13. Geef er de chutney bij.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kg groene kool
  • 1 eetlepel olie
  • 600 gram aardappelpuree

Extra informatie

Maak de kikkererwtenkoekjes en de uienchutney eventueel een dag van te voren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
395 kcal
Eiwit:
15 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,5 gram