zondag, 9 augustus 2020

Krokante kip

Paneren kun je zelf.

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 4 blaadjes salie of ½ theelepel gedroogde salie
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels havermout of havervlokken

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af.
  2. Pers de halve citroen uit.
  3. Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil, de kleingesneden salie en wat peper.
  4. Snijd de kipfilet in de lengte in 4 repen.
  5. Meng de marinade door de kip en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
  6. Warm de oven voor op 180° C.
  7. Bedruppel de kip met wat melk en wentel ze daarna door de havermout.
  8. Leg de kiprepen op een platte schaal en bak ze in de hete oven in 20 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram