Getty Images
      
  Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
 - 4 sprietjes bieslook
 - 10 blaadjes basilicum
 - 2 eetlepel olie
 - 1 eetlepen azijn
 - 1 mespuntje mosterd
 - 1 mespunt tijm
 - 4 blaadjes rode sla
 - 25 gram rucola
 - 1 plakjes serano of parmaham
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  135kcal
          
    Eiwit 
              
  3 gram
          
    Koolhydraten 
              
  4 gram
          
    Vezels 
              
  2 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  320 milligram
          Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in weinig water beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
 - Was de kruiden.
 - Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
 - Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm en wat peper.
 - Snijd de rode sla in repen.
 - Snijd de ham in reepjes.
 - Verdeel de rucola, de rode sla, de sperziebonen en de ham over twee borden.
 - Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.