donderdag, 26 november 2020

Kruidensalade met sperzieboontjes

Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus.

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepen azijn
  • 1 mespuntje mosterd
  • 1 mespunt tijm
  • 4 blaadjes rode sla
  • 25 gram rucola
  • 1 plakjes serano of parmaham

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in weinig water beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
  2. Was de kruiden.
  3. Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
  4. Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm en wat peper.
  5. Snijd de rode sla in repen.
  6. Snijd de ham in reepjes.
  7. Verdeel de rucola, de rode sla, de sperziebonen en de ham over twee borden.
  8. Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gestoomde kip met broccoli en volkoren macaroni.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
135 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
4 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,32 gram