zondag, 17 november 2019

Kruidige aardappelpuree met kip

Een lekkere variant op de gewone aardappelpuree.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 600 gram kruimig kokende aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kippendijfilet
  • kipkruiden zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 bosuitje
  • 3 takjes selderij
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels roomkaas light met kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met kipkruiden of peper en paprikapoeder.
  4. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  6. Was de selderijblaadjes en knip ze klein.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  9. Maak er met de hete melk en de roomkaas een puree van. Roer er de bosui en de selderij door en warm de puree goed door.
  10. Geef de kip en sperziebonen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
495 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,6 gram