Kruidige linzen met zalm en een salade

Getty Images

Vis op z'n best.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • Tijm
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 komkommer
  • 100 gram halfvolle yoghurt
  • 1 paprika
  • 1 kleine winterwortel

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in 20-40 minuten gaar.
  2. Pers het teentje knoflook uit.
  3. Pers de citroen uit.
  4. Meng ca. 1 eetlepel citroensap, de knoflook, royaal tijm, peper en de olie en schep dit door de gare linzen.
  5. Bestrijk de zalm met wat citroensap en laat dit even staan.
  6. Was de komkommer en rasp ¼ grof.
  7. Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper.
  8. Warm de grill voor en gril de zalm in 6-8 minuten gaar en bruin.
  9. Maak van de rest van de komkommer met reepjes paprika en geraspte wortel een salade.
  10. Maak de salade op smaak met peper en citroensap.
  11. Leg de zalm op de linzen. Geef de salade en de yoghurtsaus er bij.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur