zondag, 22 mei 2022

Kruidige spruitjes met tofu

Aardappels en groente kunnen ook prima zonder vlees.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram gerookte tofu
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram taugé

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de spruitjes schoon en kook ze in weinig water in 5 minuten bijna gaar.
  3. Schil het stukje gember en rasp het grof.
  4. Snijd het stuk peper fijn.
  5. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  6. Snijd de tofu in blokjes.
  7. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudgeel.
  8. Roerbak de gember, de peper en de knoflook kort in de hete olie.
  9. Voeg de tofu toe en bak de blokjes bruin.
  10. Was de taugé en laat het goed uitlekken.
  11. Voeg de spruitjes toe aan de tofu en warm ze goed door. Roerbak op het laatst de taugé mee.
  12. Geef de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
480 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram