Kruidige spruitjes met tofu

Getty Images

Aardappels en groente kunnen ook prima zonder vlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram gerookte tofu
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram taugé

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de spruitjes schoon en kook ze in weinig water in 5 minuten bijna gaar.
  3. Schil het stukje gember en rasp het grof.
  4. Snijd het stuk peper fijn.
  5. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  6. Snijd de tofu in blokjes.
  7. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudgeel.
  8. Roerbak de gember, de peper en de knoflook kort in de hete olie.
  9. Voeg de tofu toe en bak de blokjes bruin.
  10. Was de taugé en laat het goed uitlekken.
  11. Voeg de spruitjes toe aan de tofu en warm ze goed door. Roerbak op het laatst de taugé mee.
  12. Geef de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur