maandag, 30 november 2020

Lamsfilet met hazelnootsaus

Iedereen chefkok

Ingrediënten

  • 25 gram hazelnoten
  • 2 stukjes lamsfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • Citroensap

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten klein.
  2. Rooster de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Bestrooi de lamsfilets met peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in ca. 6 minuten bruin en rosé van binnen.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  6. Doe de basterdsuiker en ½ dl water in de pan en roer het aanbaksel los.
  7. Voeg de hazelnoten toe en breng de saus aan de kook.
  8. Maak op smaak met een beetje citroensap.

Menusuggestie

Lekker met witlof en aardappelen.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 600 gram witlof
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Hazelnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,2 gram