maandag, 15 augustus 2022

Lamsgehakt met appel, broccoli en aardappelen

Zelfgedraaide balletjes.

Ingrediënten

  • 5 gedroogde appeltjes (ca. 15 gram)
  • Citroensap
  • 6 aardappelen
  • 1 volkoren beschuit
  • 200 gram lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram broccoli
  • Stukje prei
  • ½ theelepel mosterd

Bereiding

  1. Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes en laat ze 20 - 30 minuten in 100 ml water met wat citroensap wellen.
  2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  3. Maak de beschuit fijn.
  4. Maak het gehakt aan met het uitgeperste teentje knoflook, de fijngemaakte beschuit en wat peper.
  5. Vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  6. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin en gaar in 10 minuten.
  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  8. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  9. Maak het stukje prei schoon en snijd het klein.
  10. Giet het uitgelopen vet van de gehaktballetjes uit de pan.
  11. Voeg de prei, de appelstukjes met het weekwater en de mosterd toe aan de gehaktballetjes en warm dit nog even goed door.
  12. Geef er de broccoli en de aardappelen bij.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed. Bak een restje prei in ringen gesneden met een paar plakjes champignons of reepjes paprika en eet dit op brood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
510 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram