vrijdag, 4 december 2020

Lamskoteletjes met gremolata

Gremolata is een fris mengsel van citroenschil, knoflook en peterselie.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • ½ citroen (alleen de schil) 
  • 4 takjes peterselie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 4 lamskoteletjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine 
  • peper
  • 400 gram tuinbonen (gedopt of uit diepvries)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Rasp voor de gremolata de schil van de schoon geboende citroen.
  3. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  4. Meng de peterselie met de geraspte citroenschil en pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Bestrooi de lamskoteletten met peper.
  6. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  7. Kook de tuinbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
  8. Neem de koteletjes uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
  9. Strooi de gremolata over de lamskoteletten.
  10. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de pan bodem.
  11. Serveer de jus bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
600 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
9 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram