vrijdag, 23 april 2021

Lamsragout

Neem de tijd.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 worteltjes
  • 200 gram lamsvlees
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 gedroogd pepertje
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 rode paprika

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Snijd de worteltjes in plakjes.
  3. Snijd het lamsvlees in blokjes.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
  5. Bak de ui, de knoflook en de wortel kort mee en verkruimel het pepertje er over.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof het vlees 45 minuten.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Doe de paprika bij het vlees en stoof het geheel nog 15 minuten.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram volkorenmacaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
620 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram