maandag, 8 augustus 2022

Lasagne met gegrilde groente

Laag voor laag genieten

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 (rode) uien
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Basilicum
  • 4-6 volkoren lasagnebladen
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de venkel in 8 dunne parten en 1 ui in 4-6 parten. Snijd de andere ui in snippers. Snijd de wortel in repen.
  2. Druppel een beetje olie over de groente.
  3. Gril de groente in een hete grillpan of onder de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  4. Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  5. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  6. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Hak de walnoten grof.
  8. Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over.
  9. Leg er gegrilde groente op.
  10. Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente.
  11. Strooi er aan tafel de walnoten en de geraspte kaas over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
580 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram