vrijdag, 4 december 2020

Libanese gehaktballetjes

Klapper van de week

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes koriander
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 150 gram mager runder- of lamsgehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Mespuntje kaneel
  • 1 theelepel harissa of sambal
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en de knoflook. Rasp het sjalotje en pers het teentje knoflook uit. Was de koriander en hak de steeltjes en blaadjes fijn. Schil het stukje gember en rasp het.
  2. Maak het gehakt aan met de sjalot, de knoflook, de koriander, gember, gemalen komijn, kaneel en harissa. Vorm er kleine balletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
  3. Bak de gehaktballetjes in de hete olie in 10 minuten gaar en lichtbruin.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en bruin (Turks) brood.

Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer
Peterselie
Munt
Citroensap
Bruin (Turks) brood

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
8 gram
Zout
1,79 gram