donderdag, 13 mei 2021

Linzen-tomatensoep

Groente en peulvruchten heerlijk samen in een vegetarische soep.

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 dunne prei
  • 300 gram tomaten
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. 
  3. Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes. 
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht. 
  5. Verkruimel het chilipepertje erboven. 
  6. Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee. 
  7. Voeg de gare linzen met 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan de kook.
  8. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, of in een tomatensaus.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
490 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,1 gram