vrijdag, 14 augustus 2020

Linzenburgers met kruidige wortelsalade

Burger zonder de ham.

Ingrediënten

  • 100 gram rode linzen
  • 2¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1-2 winterwortels (± 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • Stukje spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • Gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de linzen. Kook de linzen in 250 ml water met het bouillontablet in ca. 20 minuten gaar.
  2. Kook de laatste 5 minuten een paar plakken wortel mee gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd het stukje peper fijn.
  5. Houd een lepel bosui achter.
  6. Pers de sinaasappel uit.Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel en maak de groente op smaak met wat koriander en sinaasappelsap.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  8. Giet eventueel de linzen af. Prak de linzen met de wortel met een vork wat fijn.
  9. Meng er de achtergehouden bosui en de pijnboompitten door.
  10. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  11. Maak het mengsel op smaak met peper en koriander.
  12. Maak de beschuiten fijn.
  13. Vorm er 4 schijven van en wentel ze door het beschuitkruim.
  14. Bak de linzenburgers in de margarine in 10 minuten bruin.
  15. Geef er de wortelsalade bij.

Menusuggestie

Lekker met volkoren bolletjes en komkommersla

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkorenbolletjes
  • ½ komkommer
  • azijn

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
605 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,4 gram
Trefwoorden: