Linzencrèmesoep

Getty Images

Een fijne combinatie van groente en linzen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Stuk knolselderij
  • ½ spaanse peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes koriander of selderij

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in 500 ml water met het bouillontablet in 30-45 minuten gaar, afhankelijk van de soort linzen.
  2. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  3. Snijd het stukje peper in smalle ringen.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
  5. Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
  6. Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
  7. Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
  8. Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep en strooi er klein geknipte koriander over.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 sneden volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Knolselderij:
Bewaar een stuk knolselderij verpakt in huishoudfolie maximaal 1 week in de koelkast. Rasp voor een salade de rest van de knolselderij en meng er citroensap en rozijnen door.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
30 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
700 milligram
Auteur