maandag, 30 november 2020

Linzenkoekjes met feta

Linzen met een lintje

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen
  • 1 sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • Stukje rode peper
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram feta light
  • Paneermeel

Bereiding

  1. Was de linzen en week ze 3 uur in ruim water.
  2. Kook de linzen in het weekwater in 20 minuten gaar.
  3. Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
  4. Verwijder van het stuk peper de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Fruit de ui, de knoflook en de peper in een ½ lepel olie.
  6. Voeg de linzen, de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe.
  7. Verkruimel de feta en meng dit door de linzen.
  8. Druk met een lepel de linzen wat kapot tot een wat smeuige massa.
  9. Vorm er kleine koekjes van en rol ze door paneermeel.
  10. Laat de linzenkoekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
  11. Bak de linzenkoekjes in de rest van de olie heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade en een volkorenbroodje.

Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer
kruiden
azijn
2 volkorenbroodjes

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
555 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,16 gram