donderdag, 16 september 2021

Linzenkoekjes met geitenkaas

Met linzen kun je onbeperkt variëren.

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen
  • 1 sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • stukje rode peper
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 2 volkoren beschuiten

Bereiding

  1. Was de linzen en week ze 1 uur in ruim water.
  2. Kook de linzen in het weekwater in 20 minuten gaar.
  3. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het klein.
  4. Verwijder van het stuk peper de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes.
  5. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  6. Fruit de ui, de knoflook en de peper in een ½ lepel olie.
  7. Voeg de linzen, de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe.
  8. Verkruimel de geitenkaas en meng dit door de linzen.
  9. Druk met een lepel de linzen wat kapot tot een wat smeuige massa.
  10. Vorm er kleine koekjes van en rol ze door de fijngemaakte beschuiten. Laat de linzenkoekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
  11. Bak de linzenkoekjes in de rest van de olie heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade en een volkorenbroodje.
Hiervoor heb je nodig...

1 komkommer
kruiden
azijn
2 volkorenbroodjes

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
565 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
20 gram
Zout
0,9 gram