Loempiaatjes met komkommer en mango

Getty Images

Slim koken zonder pakjes en zakjes

Aantal personen 
voor 8 stuks
Bereidingsduur 
25 minuten

Ingrediënten

  • 8 ronde vellen rijstpapier (toko)
  • 75 g mihoen
  • ½ komkommer
  • 1 kleine mango
  • 4 lente-ui
  • Handje koriander
  • Handje munt
  • Optie: 100 gram grote garnalen (gaar, gepeld)
  • Voor de dipsaus:
  • sap van 1 limoen
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el suiker
  • 1 uitgeperste knoflookteen
  • 1 flinke tl sambal
  • 3 el water

Bereiding

  1. Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een jampotje goed door elkaar (sap van 1 limoen, 2 el Japanse sojasaus, 1 el vissaus, 1 el suiker, 1 uitgeperste knoflookteen, 1 flinke tl sambal, 3 el water)
  2. Week de mihoen 2 minuten in ruim kokend water tot het zacht is. Spoel af met koud water in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de komkommer (ongeschild) en mango in lange, dunne reepjes, net als de lente-ui (nee, die nu dus een keertje níét in de gebruikelijke ringetjes).
  4. Snijd de munt in reepjes.
  5. Dip een loempiavel in een groot diep bord met water, leg plat neer op het werkblad.
  6. Leg er 1-2 hele takjes koriander op.
  7. Wie garnalen gebruikt, legt er nu 3-4 op een rijtje.
  8. Daarop wat komkommer, mango, lente-ui, munt en een plukje mihoen.
  9. Vouw eerst de zijkanten van het nu zachte loempiavel naar binnen, rol vervolgens strak op tot een rolletje. Maak er zo acht.
  10. Serveer de loempiaatjes met de dipsaus in een kommetje.

Dit recept komt uit Slim zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten.

Auteur