vrijdag, 4 december 2020

Luchtige kruidenomelet met salade en brood

Een makkelijk recept voor een heerlijke omelet.

Ingrediënten

  • 6 sprietjes bieslook 
  • 3 takjes peterselie 
  • 4 takjes selderij 
  • 3 eieren 
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas 
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • Ijsbergsla
  • 250 gram kerstomaatjes
  • Azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de sla in repen en halveer de tomaatjes.
  2. Klop een dressing van de wat azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olijfolie. Meng vlak voor het eten de dressing door de salade.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  5. Klop de eidooiers met wat peper glad.
  6. Spatel het eiwit, de kruiden en de geraspte kaas door de dooiers.
  7. Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en giet de helft van het eimengsel er in. Bak met een deksel op de pan de omelet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog. Bak op dezelfde wijze nog een omelet.
  8. Snijd de omelet in punten, geef er volkorenbrood en de salade bij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
475 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
8 gram
Zout
1,4 gram