donderdag, 13 mei 2021

Maaltijdbroodje

The biet generation

Ingrediënten

  • 2 kleine volkoren ciabatta's of 1 grote (totaal 250 gram)
  • 300 gram gare rode bietjes
  • Balsamicoazijn
  • 12 olijven
  • 4 eetlepels tapenade
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 25 gram rucola of ander soort sla

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220° C.
  2. Bak de ciabatta’s in ca. 6 minuten bruin volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Neem het vel van de bietjes. Schaaf de bietjes in dunne plakjes.
  4. Druppel er wat azijn over.
  5. Ontpit de olijven eventueel en snijd ze in plakjes.
  6. Halveer de ciabatta’s in de lengte.
  7. Bestrijk de snijkanten met tapenade en verdeel er de sla over.
  8. Rol de plakjes ham op en leg ze op de helften.
  9. Schik de plakjes biet er op met de olijven.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
4,38 gram