maandag, 30 november 2020

Maaltijdsoep met broccoli en linzen

Een heerlijk, pittig maaltijdsoepje!

Ingrediënten

  • 1/3 groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram linzen
  • 1 prei
  • 1 (kool)raapje
  • 200 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaanse peper

Bereiding

  1. Breng de 7½ dl water met het bouillontablet aan de kook en kook hierin de gewassen linzen in ca. 45 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in ringen en het raapje in blokjes.
  4. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd hem in reepjes.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Verwarm de olie en fruit hierin de prei met de peper zacht.
  7. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de raap en de broccoli toe. Stoof de groente in 5 minuten gaar.
  8. Schep de groente door de bouillon met linzen.

Menusuggestie

Lekker met meergranenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 sneden meergranenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Linzen:
Gedroogde peulvruchten kunnen het beste koel, droog, donker en goed verpakt bewaard worden. Onder invloed van licht, vocht en warmte kunnen peulvruchten gaan kiemen of schimmelen. Na ruim een jaar wordt de schil wat harder en gedroogde peulvruchten moeten dan langer geweekt en gekookt worden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
475 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
0,5 gram