maandag, 26 september 2022

‘Mac’ and cheese met ­forel en doperwten

Gerookte forel kan ook vervangen worden door gerookte heilbot of gerookte zalm.

Ingrediënten

  • 150 gram (volkoren) macaroni
  • 1 prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram dop­erwten (vriezer)
  • 150 gram gerookte forelfilet
  • 75 ml crème fraîche
  • 75 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C voor. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat ­uitlekken. Snijd ondertussen de prei in ­ringetjes. Houd iets van het groen achter om heel fijn te hakken voor de garnering. Verhit de olie in een braadpan of wok en bak de prei enkele minuten. Voeg de doperwten toe. Verdeel de forelfilet in kleine stukjes. Roer deze van het vuur af door de doperwten, samen met de crème fraîche en de melk. Breng op smaak met peper. Schep de macaroni door het mengsel en doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in 20 ­minuten goudbruin. Garneer met fijngehakte prei. Lekker met een tomatensalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten + 20 minuten oventijd