woensdag, 2 december 2020

Maca-chocoladetruffels

Voor liefhebbers van chocolade en bonbons is dit het ideale culinaire cadeautje: een doosje gezonde chocoladetruffels. Deze bites maak je met macapoeder, een populair superfood dat je langdurig energie geeft en de werking van de bijnieren ondersteunt. De truffels zijn licht gezoet met xylitol.

Ingrediënten

  • 100 ml amandelmelk
  • 70 g zachte (niet gesmolten) kokosolie
  • 150 g pure chocolade, in kleine stukjes of geraspt
  • 30 g xylitol
  • 1 el macapoeder
  • 1 el lucumapoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • extra maca- of lucumapoeder, als buitenlaagje

Bereiding

Verwarm in een pan met dikke bodem de amandelmelk tot het kookpunt en neem de pan van
het vuur. Doe alle overige ingrediënten in een keukenmachine. Schenk de hete melk erbij en meng alles tot een dik en glad geheel. Schep het mengsel in een kom en laat het in 1 uur opstijven in de koelkast.

Draai van dit mengsel balletjes. Strooi het macaen het lucumapoeder op een bord en wentel de balletjes erdoor.

Leg de truffels op een bord en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Je kunt ze 1 week
bewaren.

Dit recept komt uit het boek Powerbites van Christine Bailey.

Aantal personen

18
Energie
90 kcal
Eiwit
0,6 gram
Koolhydraten
7,7 gram
Vet
6,3 gram
Verzadigd vet
4,8 gram