donderdag, 23 januari 2020

Macaronisalade met tomaten en sardientjes

Een lekker makkelijk recept voor een macaronisalade.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkorenmacaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedrood chilipepertje
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rijpe (Tasty Tom) tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 gegrilde paprika (koelvak, zonder zout)
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 blikjes sardientjes

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
  3. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  4. Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de paprika klein.
  8. Knip de gewassen basilicum klein.
  9. Doe alles bij elkaar in de kom.
  10. Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
  11. Schep de groente en de sardientjes door de macaroni en maak de salade eventueel op smaak met nog wat balsamicoazijn.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
510 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,5 gram

Bron(nen):