Maïs-eierkoek

Getty Images

Serveer met stevig brood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode en 1 groene paprika
  • ½ rode peper
  • 250 gram mexico groentenmix, diepvries
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 5 sprieten bieslook
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  2. Maak het stukje peper schoon en snijd het fijn.
  3. Smoor de paprika met de peper en de groentenmix in een koekenpan zacht in de margarine.
  4. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  5. Klop de eieren los met de melk en voeg de bieslook toe.
  6. Schenk het eieremengsel over de groente. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 12 minuten stollen.
  7. Strooi er de geraspte kaas over.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneden volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur