maandag, 26 oktober 2020

Maisbroodjes met kaas

Maisbroodjes met kaas. Ideaal als bijgerecht of bij een uitgebreide brunch. Dit recept is voldoende voor zes broodjes.

Ingrediënten

  • 1 kopje + 2 el polenta (of maïsmeel)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el gistpoeder
  • 60 g koude boter
  • 240 ml karnemelk
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g geraspte kaas
  • 1/2 kopje gedroogde
  • tomaten in stukjes
  • (eventueel gedroogd piment in stukjes)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C voor een heteluchtoven). Vet een bakplaat in met boter. Zeef het meel, de polenta en het gistpoeder in een grote kom. Verbrokkel de boter erover.

2. Voeg de karnemelk en het ei toe en kneed kort door elkaar. Meng vervolgens de kaas, de tomaten en eventueel het piment erdoor.

3. Leg het deeg op het met meel bestrooide aanrecht. Kneed enkele minuten tot een glad geheel. Bedek je handen met meel en rol van het deeg zes broodjes. Leg ze op de bakplaat en bestrooi met een beetje polenta. Zet 25 tot 30 minuten in de oven. Dien lauw op.

Bron(nen):