Maïssoep

Getty Images

Het najaar in een soepkom

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine aardappel
  • 1½ dl bouillon
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • Stukje prei
  • 1 klein blikje maïskorrels (uitlekgewicht ± 100 gram)
  • Dille

Bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de aardappelblokjes in de bouillon gaar.
  2. Bak het spek bruin en knapperig.
  3. Maak het stukje prei schoon en snijd het in ringen.
  4. Bak de preiringen mee met het spek.
  5. Pureer de aardappel met de bouillon en schenk dit bij het prei-spekmengsel.
  6. Voeg de maïs toe met 2 dl water en kook de soep nog 5 minuten.
  7. Strooi er wat dille over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht reuzeravioli met erwtjes, ham en kerstomaatjes.

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1470 milligram
Auteur