Mango met vanillesiroop

Een avond waarop niets moet
Ingrediënten
- half vanillestokje
- 1 dl droge witte wijn
- 1 eetlepel suiker
- Citroensap
- 1 mango
Bereiding
1. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
2. Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en wat citroensap tegen de kook aan en laat het 10 minuten trekken.
3. Neem het vanillestokje er uit en schraap met een scherp mesje het merg er uit.
4. Laat de siroop afkoelen.
5. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes.
6. Verdeel de mango over 2 coupes en giet de siroop er over.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
140 kcal
|
---|---|
Eiwit |
1 gram
|
Koolhydraten |
25 gram
|
Vet |
0 gram
|
Verzadigd vet |
0 gram
|
Vezels |
2 gram
|
Zout |
0,01 gram
|