vrijdag, 14 augustus 2020

Mango met vanillesiroop

Een avond waarop niets moet

Ingrediënten

  • half vanillestokje
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel suiker
  • Citroensap
  • 1 mango

Bereiding

1. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
2. Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en wat citroensap tegen de kook aan en laat het 10 minuten trekken.
3. Neem het vanillestokje er uit en schraap met een scherp mesje het merg er uit.
4. Laat de siroop afkoelen.
5. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes.
6. Verdeel de mango over 2 coupes en giet de siroop er over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
140 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,01 gram