zaterdag, 27 februari 2021

Mangosalade met kokos

Javaans genoegen.

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel gemalen kokos

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in repen of blokjes van de pit af.
  2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
  3. Meng het fruit met het opgevangen sinaasappelsap en de likeur.
  4. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Verdeel het fruit over 2 bordjes en strooi de kokos er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cajunsoep met vis.

Ingrediënten over?

Mango:
Bewaar een mango altijd buiten de koelkast, anders gaat de vrucht snel rotten. Mango’s komen uit het buitenland, maar hebben het hele jaar door een lage klimaatbelasting.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
140 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
4 gram
Zout
0 gram