Marokkaanse vissoep

Getty Images

Extra lekker met gevulde aubergine en couscous.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 150 gram visfilet
  • 50 gram garnalen
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukken.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  5. Bak de tomatenpuree een minuut mee.
  6. Voeg de aubergine, de tomaten, de ras-el-hanout en 4 deciliter water toe.
  7. Kook de groente in 10 minuten gaar.
  8. Snijd de vis in blokjes.
  9. Pureer de soep met een staafmixer fijn.
  10. Doe terug in de pan en breng weer aan de kook.
  11. Roer de blokjes vis er door en laat ze in 3 minuten gaar worden.
  12. Roer op het laatst de garnalen er door.
  13. Knip de gewassen koriander klein en strooi over de soep.
  14. Geef er eventueel een stukje brood bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde aubergines en couscous met pompoen en rozijnen.

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur