dinsdag, 29 september 2020

Matcha-eiwitbites

Cacaoboter geeft deze groene powerbites een romige textuur en een rijke smaak. Ze worden met eiwitpoeder gemaakt maar zonder granen en passen dus uitstekend in een glutenvrij of paleodieet. Matchapoeder is rijk aan antioxidanten (bijna tienmaal zoveel als in groene thee), heeft een stimulerende werking en bevordert de stofwisseling: met deze powerbites lever je dus optimale prestaties en herstel je snel weer van je inspanningen.

Ingrediënten

  • 15 g steviakorrels of 30 g xylitol/erythritol
  • 115 g macadamia- of cashewnotenpasta
  • 1 el matchapoeder (groene thee)
  • snufje zeezout
  • 1 el vanille-extract
  • 60 g cacaoboter, gesmolten
  • 60-80 g eiwitpoeder met chocolade of vanillesmaak
  • extra matcha en/of eiwitpoeder als buitenlaagje

Bereiding

Maal de stevia of het xylitol zeer fijn in een keukenmachine of blender.

Voeg de notenpasta, het matchapoeder, zeezout, de vanille en de gesmolten cacaoboter toe aan de zoetstof in de keukenmachine en meng alles door elkaar.

Voeg het eiwitpoeder toe en meng alles tot een stevig geheel. Is het nog te zacht, voeg dan een lepel eiwitpoeder toe. Laat het mengsel in 15-20 minuten licht opstijven in de koelkast. Schep er kleine lepels uit en draai ze tot balletjes ter grootte van een walnoot.

Strooi wat matchapoeder en/of eiwitpoeder op een bord en wentel de bites erdoor. Bewaar ze in de koelkast.

Dit recept komt uit het boek Powerbites van Christine Bailey.

Aantal personen

20
Energie
81 kcal
Eiwit
4,4 gram
Koolhydraten
1,3 gram
Vet
6,2 gram
Verzadigd vet
0,5 gram