
Getty Images
Ansjovis, tijm en citroen brengen dit gerecht op smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 rode en 1 groene paprika
- 2 rode uien
- 400 gram broccoli
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
- tijm
- 150 gram volkoren macaroni
- 2 schijven citroen
- 2 ansjovisfilets (blikje)
- 2 stukken kabeljauwfilet
- peper
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en de uien in snippers. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Fruit 1 ui in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de tomatenblokjes en wat tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht sudderen.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Halveer de schijven citroen.
- Snijd de ansjovisjes in stukjes.
- Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en laat hierin de stukjes ansjovis wegsmelten.
- Bak de paprika en de rest van de ui zacht 5 minuten mee. Voeg wat tijm toe.
- Bestrooi de kabeljauw met peper.
- Leg de vis bij de paprika in de pan en voeg de stukken citroen toe. Stoof de vis in circa 8 minuten gaar.
- Kook de broccoli in weinig water in circa 4 minuten gaar.
- Schep de tomatensaus door de uitgelekte macaroni en geef de vis en de broccoli erbij.