Meloen met gember

Getty Images

Een heerlijk fris feestje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 schijven meloen
  • 1 sinaasappel
  • 2 bolletjes gember

Bereiding

  1. Verwijder de pitten van de meloen en steek er met een meloen- of aardappelbolletjeslepel of ronde theelepel zoveel mogelijk bolletjes uit of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  3. Schil de sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Snijd de gemberbolletjes heel fijn.
  4. Meng het opgevangen sinaasappelsap met de gember en de geraspte sinaasappelschil.
  5. Schep de sinaasappelpartjes voorzichtig door de meloenbolletjes.
  6. Verdeel het mengsel over 2 glazen coupes en druppel het sausje er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met tomatensaus, groene kool en aardappelen.

Ingrediënten over?

Meloen:
Verpak een stuk meloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Maak van de rest van de meloen een fruitsalade. Lekker met aardbeien, frambozen, bessen, blokjes peer, stukjes kiwi.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur