Meloensoep met druiven

Getty Images

Fris en feestelijk

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 schijven meloen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Citroensoep of kaneel
  • 100 gram blauwe of witte druiven

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil. Pureer het met de yoghurt glad en maak het op smaak met een beetje citroensap of kaneel.
  2. Was de druiven, halveer ze en wip met een scherp mesje de pitjes er uit.
  3. Schenk de meloenpuree in 2 schaaltjes en verdeel de druiven er over.

 

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
50 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum