dinsdag, 22 oktober 2019

Mexicaanse salade

Lekker snel klaar!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram Mexicaanse groentemix, diepvries
  • 1 blik of grote pot kidney bonen
  • 1 Jalapeñopeper (pot)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olie
  • ± 1 eetlepel limoensap
  • Mexicaanse kruiden zonder zout
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • 50 gram kropsla of gemengde sla
  • 2 volkoren pistoletjes

Bereiding

  1. Kook de groentemix in een bodempje water gaar en laat dit afkoelen.
  2. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  3. Snijd de Jalapeñopeper in reepjes.
  4. Maak een saus van de tomatenpuree, 2 eetlepels water, de olie, limoensap en Mexicaanse kruiden.
  5. Meng dit met de Jalapeñopeper door de kidneybonen.
  6. Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
  7. Meng de tomaatjes, de paprika en de Mexicaanse groentemix door de bonen.
  8. Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
  9. Verdeel de sla over een grote schaal en schep de salade erop.
  10. Snijd de pistoletjes in plakjes en geef ze erbij.

Ingrediënten over?

Jalapeñopepers:
Gebruik een schone lepel of vork om de pepers uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot Jalapeñopepers is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
575 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
80 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
30 gram
Zout:
1,9 gram