Mexicaanse soep

Getty Images

Rijk gevuld, snel klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein blik bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • Oregano
  • 1 halve avocado
  • Citroensap
  • 100 ml magere grieks of turkse yoghurt
  • Handje tortillachips, naturel

Bereiding

  1. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  2. Maak de prei en de knoflook schoon.
  3. Snijd de prei in dunne ringen en de knoflook in stukjes.
  4. Fruit de prei en de knoflook in de olie zacht.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Voeg de bruine bonen, de tomaten met het vocht en 300 ml water met het bouillontablet toe aan de prei en knoflook en breng dit aan de kook.
  7. Kook de soep 5 minuten.
  8. Maak de soep op smaak met wat peper en oregano.
  9. Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes. Druppel er direct wat citroensap over.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Serveer bij de soep de parten ei, de stukjes avocado en de yoghurt.
  12. Strooi de tortillachips over de soep.

Ingrediënten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
900 milligram
Auteur