Mie goreng

Serveer dit Oosterse gerecht met een frisse komkommersalade.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren mie
- 1 ui
- 2 bosuitjes
- 1 dunne winterwortel
- 2 tomaten
- 100 gram taugé
- 2 eetlepels olie
- 150 gram varkenspoelet
- 150 gram geschaafde witte kool
- 1 eetlepel ketjap manis
- 50 gram garnalen
- 1/2 komkommer
- 4 takjes selderij
- azijn
- peper
Bereiding
- Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in boogjes.
- Was de selderij en knip het klein.
- Maak een salade van de komkommer, selderij, azijn en peper en zet even weg.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de uien schoon, snijd de ui in snippers en de bosuitjes in ringen.
- Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Was de taugé en laat dit in een zeef uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak daarin het poelet met peper bruin.
- Bak de ui, de bosui, de wortel en de witte kool enkele minuten mee.
- Voeg de stukje tomaat toe en roerbak de groente en het vlees gaar.
- Voeg de uitgelekte mie, de taugé, de ketjap en de garnalen toe en laat het gerecht onder regelmatig omscheppen heet worden. Geef er de komkommersalade bij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
575 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
70 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
1,3 gram
|