Mie met varkensvlees, broccoli en pinda

Getty Images

Een speciale maaltijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram mie
  • 400 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de bosuitjes in ringen.
  5. Hak de pinda’s grof.
  6. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
  7. Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
  8. Laat de mie goed uitlekken.
  9. Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
  10. Maak het gerecht op smaak met de ketjap en strooi de gehakte pinda’s er over.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
700 milligram
Auteur