woensdag, 2 december 2020

Minestrone

Mediterrane lievelingsgerechten.

Ingrediënten

  • 2 plakjes mager rookspek
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 ui
  • 1-2 winterwortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel basilicum 
  • 60 gram volkorenmacaroni
  • 1 kleine pot witte bonen 
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Snijd het spek in reepjes en bak het in de olie in een soeppan langzaam bruin.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen en de sperziebonen in stukjes.
  4. Bak de ui, bleekselderij en de prei mee met het spek en pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes, ½ l water, het laurierblad en de basilicum toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  6. Roer de macaroni er door en kook de macaroni gaar.
  7. Voeg de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe en warm de soep goed door.
  8. Maak de soep op smaak met peper.
  9. Geef er een sneetje volkorenbrood en de geraspte kaas er bij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
325 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,9 gram