Mosselen in witte wijn

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl droge witte wijn
  • Mespunt tijm
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peterselie

Bereiding

  1. Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de wijn toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
  5. Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
  6. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
  7. Roer de crème fraîche erdoor en maak het op smaak met peper en kleingesneden peterselie.

Menusuggestie

Lekker met broccolisalade en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig:
Brocollisalade
1 klein volkoren stokbrood

 

Voedingswaarden

Energie 
630kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
2540 milligram
Auteur