Mosselen met witbier

Getty Images

Zeeuwse verwennerij

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1½ kg mosselen
  • ½ citroen
  • 400 gram grof gesneden soepgroente of mosselgroente
  • 1 dl witbier
  • 8 sprieten bieslook
  • 3 eetlepels slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel zure room

Bereiding

  1. Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren en mosselen die open blijven.
  2. Was de halve citroen en snijd het stuk in parten.
  3. Verdeel de groente over de bodem van een (mossel)pan.
  4. Schep de mosselen op de groente en schenk het witbier erover.
  5. Leg er de partjes citroen op.
  6. Kook de mosselen in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
  7. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan.
  8. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
  9. Verdeel de mosselen met de groente over 2 diepe borden.
  10. Was het bieslook en knip het klein.
  11. Maak een sausje van de slasaus, de zure room, een paar lepels kookvocht van de mosselen en het bieslook. Geef het erbij.

Menusuggestie

Lekker met volkorenstokbrood

Hiervoor heb je nodig:
8 sneetjes volkoren stokbrood

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2460 milligram
Auteur