Getty Images
Zeeuwse verwennerij
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1½ kg mosselen
- ½ citroen
- 400 gram grof gesneden soepgroente of mosselgroente
- 1 dl witbier
- 8 sprieten bieslook
- 3 eetlepels slasaus (25% olie)
- 1 eetlepel zure room
Bereiding
- Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren en mosselen die open blijven.
- Was de halve citroen en snijd het stuk in parten.
- Verdeel de groente over de bodem van een (mossel)pan.
- Schep de mosselen op de groente en schenk het witbier erover.
- Leg er de partjes citroen op.
- Kook de mosselen in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan.
- Verwijder de mosselen die dicht blijven.
- Verdeel de mosselen met de groente over 2 diepe borden.
- Was het bieslook en knip het klein.
- Maak een sausje van de slasaus, de zure room, een paar lepels kookvocht van de mosselen en het bieslook. Geef het erbij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenstokbrood
Hiervoor heb je nodig:
8 sneetjes volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2460 milligram