Mosterdsoep

Een pittig soepje
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel bloem
- 3 dl bouillon (van tablet)
- 2 plakjes rauwe ham
- 3 takjes peterselie
- 1-1½ eetlepel (groninger) mosterd
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een gebonden soep is ontstaan.
- Laat de soep 5 minuten zacht koken.
- Snijd de ham in reepjes en knip de gewassen peterselie klein.
- Roer de mosterd door de soep en garneer met de reepjes ham en de peterselie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Bron(nen):
Energie |
100 kcal
|
---|---|
Eiwit |
4 gram
|
Koolhydraten |
6 gram
|
Vet |
7 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
1 gram
|
Zout |
2 gram
|